Dinxperlo Herinnert

Add Your Heading Text Here

Dinxperlo Herinnert

Werkgroep 'Dinxperlo Herinnert'

De werkgroep ‘Dinxperlo Herinnert’ organiseert elk jaar een herinneringsavond op de laatste zaterdag van november.

Deze herinneringsavond vindt plaats op de Nieuwe Begraafplaats aan de Aaltenseweg in Dinxperlo.

Wie zijn wij?

Wij,

Mirjam Westendorp (Uitvaartspreker), Willy Wienholts (Uitvaartspreker) en Debby Marcus (Uitvaartbegeleider) hebben in de winter van 2022 het idee opgevat een herinneringsavond in Dinxperlo te organiseren om dierbare overledenen te herdenken. De ervaringen die we binnen ons eigen vakgebied hebben opgedaan hebben we  gebundeld. Zo is het eerste zaadje geplant. In 2023 hebben we samen Stichting Dinxperlo Herinnert opgericht. In 2024 is Ester Ekema (Uitvaartbegeleider bij de Laatste Eer) onze werkgroep komen versterken.

Dinxperlo Herinnert

Juist in de donkere tijd van het jaar kunnen herinneringen aan overleden dierbaren boven komen. Gevoelens van rouw en gemis kunnen dan extra sterk zijn.  Op deze avond willen wij herinneringen en gemis delen en er zijn voor elkaar. De gezamenlijke setting kan daarbij verbindend, troostend en helend zijn.

Wat kunt u verwachten?

Bij de hoofdingang van de begraafplaats krijgt u een lichtje aangeboden. Gezamenlijk wandelen we dan naar het open veldje. Fakkels en vuurkorven wijzen hierbij de weg. Er volgt een kort, ingetogen programma door middel van livemuziek, poëzie en proza. Vervolgens kunnen de lichtjes geplaatst worden bij het graf van uw dierbare.

Ook voor mensen die iemand verloren hebben die elders begraven of gecremeerd is, zal een centrale herdenkingsplek zijn om het lichtje te plaatsen.

Na afloop is er gelegenheid om samen te zijn en wordt u een warm drankje aangeboden.

Voor wie is deze avond?

Iedereen is van harte welkom. Ook kinderen mogen deelnemen aan Dinxperlo Herinnert. Zij hoeven niet weggehouden worden van situaties die te maken hebben met de dood. Kinderen ervaren net als volwassenen ook gevoelens van rouw en verlies maar gaan daar op hun eigen manier en niveau mee om. Het zou wel eens een hele warme en waardevolle ervaring voor hen kunnen zijn om het op deze manier te beleven.  

Wat is ons doel voor deze avond?

Ons doel is duidelijk, namelijk het gezamenlijk stilstaan bij rouw en gemis. Wij hopen dat de erkenning van en de ruimte voor het gemis als een hart onder de riem voor u als aanwezige zal zijn.

Waar vind deze herinneringsavond plaats?

Dinxperlo Herinnert vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag van november op de Nieuwe Begraafplaats aan de Aaltenseweg in Dinxperlo. Aanvang 18.30 uur. 

Scroll to Top

Wees welkom

Iedere eerste vrijdag van de maand ben je tussen 10:00 en 12:00 uur van harte welkom bij mij thuis voor al je vragen op het gebied van afscheid en uitvaart.

De koffie staat voor je klaar!


Wil je liever een vrijblijvend gesprek bij je thuis? 

Dan kom ik graag bij je aan.

Warme groeten, Debby Marcus

Debby Marcus