Laat kinderen op hun eigen manier afscheid nemen...

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Ook al wil je kinderen beschermen, je kunt geen wereld voor ze creëren waarin een verlies hen zal worden bespaard.

 

Kinderen ervaren net zulke intense gevoelens van verdriet en gemis als volwassenen, maar reageren op hun eigen manier, die passend is bij hun leeftijd en ontwikkeling. Het feit dat ze nog niet alles kunnen begrijpen, wil niet zeggen dat je aan een kind niets moet vertellen. Als ouder heb je in deze situatie je eigen verdriet en wellicht minder geduld. Kinderen voelen dat haarfijn aan. Wees hier open en eerlijk over.

 

Kinderen kunnen in hun onschuld soms hele directe of confronterende vragen stellen. Het is goed om te proberen deze vragen, hoe vreemd ook, helder en duidelijk te beantwoorden.

 

Door kinderen te betrekken bij de ceremonie en goed voor te bereiden, kunnen zij “op hun eigen manier” afscheid nemen. Hier help ik graag bij. Daarnaast zal ik aan je vragen welke rol de kinderen willen en kunnen vervullen bij de uitvaart. Dit kan zowel zichtbaar als op de achtergrond. Niets moet “alles” mag.

Debby ] Marcus [ uitvaartbegeleiding

 

Wendelenkamp 51a

7091 TV Dinxperlo

06-83506355

info@debbyuitvaartbegeleiding.nl

24 uur bereikbaar

Stuur een bericht

KvK. 83789847

BTW. NL003875974B29

Scroll to Top

Wees welkom

Iedere eerste vrijdag van de maand ben je tussen 10:00 en 12:00 uur van harte welkom bij mij thuis voor al je vragen op het gebied van afscheid en uitvaart.

De koffie staat voor je klaar!


Wil je liever een vrijblijvend gesprek bij je thuis? 

Dan kom ik graag bij je aan.

Warme groeten, Debby Marcus

Debby Marcus