Voor alles nemen we rustig de tijd...

Opbaring en laatste verzorging

Op het moment dat ik me na ons eerste telefonische contact op jouw afgesproken adres meld, zetten we alles rustig op een rij en is er tijd voor jouw verhaal.

Ik bespreek de opbaring en laatste verzorging van jouw naaste. De opbaring kan heel goed in huiselijke kring in je vertrouwde omgeving zijn. Op locatie in een uitvaartcentrum of kerkelijke gelegenheid is tevens een mogelijkheid. Ik neem de verschillende passende opties in de omgeving met je door, zodat er een weloverwogen beslissing kan worden genomen.

 

Vervolgens is er de zorg voor de overledene. Het verzorgen is een bijzonder en mooi moment in het afscheidsritueel. Je bepaalt hierin je eigen rol. Niets is goed of fout, zolang het maar goed voelt! Je kunt kleding uitzoeken, meehelpen, maar ook toekijken en de verzorging aan mij en mijn zorgteam uit handen geven. Voor alles nemen we rustig de tijd.

Volgens de wet, moet een lichaam bedekt zijn. De keuze hoe het lichaam van jouw dierbare uiteindelijk op de dag van de uitvaart bedekt zal zijn, zal moeten worden besproken. Doorgaans is dat een kist. Deze zijn in allerlei soorten, kleuren, vormen en duurzaamheid verkrijgbaar. Een rieten mand of een opbaarplank met een mooie lijkwade is tevens een mogelijkheid. De keuzes neem ik stap voor stap met je door. Wanneer je dierbare de eerste dagen op bed zal worden opgebaard, kan een kist, mand of lijkwade op een later moment worden uitgezocht.

Wist je dat je ook zelf een uitvaartkist mag maken? Een mooie laatste plek naar eigen idee of bestaand ontwerp? 

Debby ] Marcus [ uitvaartbegeleiding

 

Wendelenkamp 51a

7091 TV Dinxperlo

06-83506355

info@debbyuitvaartbegeleiding.nl

24 uur bereikbaar

Stuur een bericht

KvK. 83789847

BTW. NL003875974B29

Scroll to Top

Wees welkom

Iedere eerste vrijdag van de maand ben je tussen 10:00 en 12:00 uur van harte welkom bij mij thuis voor al je vragen op het gebied van afscheid en uitvaart.

De koffie staat voor je klaar!


Wil je liever een vrijblijvend gesprek bij je thuis? 

Dan kom ik graag bij je aan.

Warme groeten, Debby Marcus

Debby Marcus