Voor een persoonlijk afscheid in Aalten en omgeving

Uitvaart Aalten

Voor een persoonlijke uitvaart in Aalten en haar buurtschappen kun je terecht bij Debby Marcus Uitvaartbegeleiding. Natuurlijk verzorg ik ook begrafenissen en crematies in andere plaatsen en gebieden. Samen kijken we naar de locaties die het beste passen bij jouw wensen en bij die van je dierbare.

Ik denk met je mee en ondersteun je bij het maken van alle beslissingen. Zo zorgen we samen voor een persoonlijke, warme invulling van de uitvaart van jouw dierbare.

 

Wil je een overlijden melden? Ik ben dag en nacht bereikbaar.

Afscheidslocaties Aalten

Begrafenis Aalten

In Aalten zijn diverse mogelijkheden waar een afscheidsdienst georganiseerd kan worden. Dit kan in een kerk zijn of in het huiselijke uitvaartcentrum van Crematorium Aalten. Na deze ceremonie word je dierbare naar het graf gebracht.

In en rond Aalten zijn verschillende begraafplaatsen om begraven te worden. Iedere begraafplaats heeft zijn eigen mogelijkheden, karakter en sfeer.

 

Je bent helemaal vrij in het kiezen van de begraafplaats waar je begraven wordt. Je kunt kiezen voor een eigen graf of bij plaatsing in een familiegraf.

Begraafplaatsen in Aalten

 • Oude Begraafplaats Aalten. De oude begraafplaats aan de Varsseveldsestraatweg dateert in oorsprong uit de late 18e Er zijn hier nog enkele familiegraven, waar een bij-plaatsing mogelijk is. Nieuwe graven kunnen op dit moment niet worden aangekocht.
 • RK Begraafplaats. Deze kleine begraafplaats aan de Piet Heinstraat is momenteel niet meer in gebruik
 • Algemene Begraafplaats Berkenhove. Het oorspronkelijke gedeelte van het terrein ligt ingesloten tussen de Romienendiek, de Barloseweg en de Koningsweg. Deze begraafplaats heeft een prachtige rijke beplanting met bomen en heesters en is in een aantal fasen uitgebreid. Waaronder een katholiek gedeelte, daar de RK begraafplaats aan de Piet Heinstraat vol is. Er is ook een Islamitisch gedeelte. De graven worden in volgorde van ligging uitgegeven, tenzij anders wordt aangevraagd.
 • Joodse Begraafplaats Aalten. Sinds 1820 is deze aangelegd in een bos aan de Haartsestraat. Sinds 1852 officieel in eigendom van de Joodse gemeente. Hij is voorzien van een metaheerhuis, bedoeld voor het ritueel reinigen van overledenen. De begraafplaats is omringd met een stevig hekwerk en nog altijd in gebruik.
 • De Akker. De Akker is een speciaal aangelegd park om te gedenken, te wandelen en tot rust te komen. Dit asbestemmingsterrein ligt aan de Romienendiek en heeft het karakter van een akker weten te behouden. Je kunt hier as laten bijzetten in bijvoorbeeld een grote zwerfkei of laten uitstrooien over de mooie velden.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden per begraafplaats, of over de andere begraafplaatsen in de Achterhoek.

Begraafplaats Berkenhove Aalten

Crematie Aalten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om gecremeerd te worden. Een van de redenen is dat cremeren over het algemeen goedkoper is dan begraven. Ook kan religie een reden zijn.

 

De keuze voor het crematorium hangt vaak af van de locatie. Maar ook de sfeer van de locatie speelt hierbij een grote rol.

In en nabij Aalten vind je onderstaande crematoria. Op deze locaties kun je gebruik maken van audiovisuele apparatuur, voor het afspelen van persoonlijke muziek en het laten zien van foto’s of videofragmenten.

Voor degenen die niet bij de afscheidsdienst aanwezig kunnen zijn, kun je gebruikmaken van een livestream.

Crematoria in Aalten

 • Crematorium Aalten
  Gelegen in het prachtige Aaltense landschap tussen de Berkenbomen ligt
  Crematorium Aalten, bij velen bekend als Crematorium Berkenhove. Dit crematorium beschikt over 24-uurskamers en een huislijke familiekamer. Er is een sfeervolle aula met 225 zitplaatsen voor een persoonlijke afscheidsdienst en een kleine aula, voor een intieme bijeenkomst. Daarnaast is er een Grand Café waar nabestaanden na de plechtigheid samen kunnen komen.

 

 • Dela Slangenburg
  Dit crematorium ligt vlakbij kasteel De Slangenburg, ten oosten van het groene
  landschap van Doetinchem. Er zijn 2 aula’s voor zowel een intiem als voor een groter gezelschap. Ook is er een genodigden kamer en een sfeervolle Brasserie met een uitgebreid assortiment van een volledig arrangement tot koffie met iets lekkers.

 

Opbaring Aalten

Voor de opbaring van een overledene zijn er verschillende mogelijkheden en locaties
beschikbaar. Je kunt ervoor kiezen om je naaste thuis op te baren of op locatie. 

Denk hierbij aan een uitvaartcentrum of een kerkelijke gelegenheid.
Opbaren kan op bed, op een opbaarplank met wade of in een mooie kist of mand zijn.

Thuisopbaring

Bij een thuisopbaring kun je in alle rust, in jullie eigen vertrouwde omgeving, afscheid nemen
van een overleden dierbare. Ook kunnen vrienden, familie en kennissen langskomen op het
moment dat het jullie uitkomt. Zo hebben jullie alle tijd om samen te zijn.

De omstandigheden en de ruimte moeten een thuisopbaring natuurlijk wel toelaten.

Thuis opbaring
Uitvaart Aalten

Afscheidslocaties Aalten

Het is niet verplicht om de afscheidsceremonie te organiseren op de locatie waar de crematie of begrafenis plaatsvindt.
Er is hiervoor vaak meer mogelijk dan je denkt. Bijvoorbeeld in het restaurant waar jullie graag aten, of in de sportclub waar je geliefde altijd kwam. Misschien heb je thuis een fijne ruimte, of een tuin waar jullie samen kunnen komen voor een intiem afscheid. Soms is het zelfs mogelijk om een afscheid in een museum of theater te houden.
Ik denk graag met je mee. Ik ga voor je na of een locatie geschikt is voor een afscheidsdienst en of er voldoende ruimte is voor de gasten.

 

Enkele voorbeelden van bijzondere afscheidslocaties:

 

 • In eigen tuin
 • Jouw favoriete restaurant
 • Je eigen sportclub
 • In de natuur
 • Bij een kasteel. Kasteel de Slangenburg in Doetinchem is hier een mooi voorbeeld van.
 • Musea
 • Theater. Denk hierbij aan Theater het Amphion in Doetinchem

Meer weten over uitvaart Aalten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of locaties voor een crematie of begrafenis in Aalten? Neem dan gerust contact op. Ik vertel je er graag meer over.

 

Voor het melden van een overlijden ben ik dag en nacht bereikbaar.

debbyuitvaartbegeleiding-dinxperlo

Debby ] Marcus [ uitvaartbegeleiding

 

Wendelenkamp 51a

7091 TV Dinxperlo

06-83506355

info@debbyuitvaartbegeleiding.nl

24 uur bereikbaar

Stuur een bericht

KvK. 83789847

BTW. NL003875974B29

Scroll to Top

Wees welkom

Iedere eerste vrijdag van de maand ben je tussen 10:00 en 12:00 uur van harte welkom bij mij thuis voor al je vragen op het gebied van afscheid en uitvaart.

De koffie staat voor je klaar!


Wil je liever een vrijblijvend gesprek bij je thuis? 

Dan kom ik graag bij je aan.

Warme groeten, Debby Marcus

Debby Marcus