Samen zorgen voor een persoonlijk en warm afscheid...

Uitvaart Dinxperlo

Voor een persoonlijk afscheid in Dinxperlo en de Heurne

Voor een persoonlijke uitvaart in Dinxperlo en de Heurne kun je terecht bij Debby Marcus Uitvaartbegeleiding. Natuurlijk verzorg ik ook begrafenissen en crematies in andere plaatsen en gebieden. Samen kijken we naar de locaties die het beste passen bij jouw wensen en bij die van je dierbare.

Ik denk met je mee en ondersteun je bij het maken van alle beslissingen. Zo zorgen we samen voor een persoonlijke, warme invulling van de uitvaart van jouw dierbare.

 

Wil je een overlijden melden? Ik ben dag en nacht bereikbaar.

Afscheid Dinxperlo
Dinxperlo oude begraafplaats

Begrafenis Dinxperlo

In Dinxperlo zijn diverse mogelijkheden waar een afscheidsdienst georganiseerd kan worden. Dit kan in een kerk, in het uitvaartcentrum van de Laatste Eer of in een zalencentrum zijn. Na deze ceremonie word je dierbare naar het graf gebracht.

In en rond Dinxperlo zijn verschillende begraafplaatsen om begraven te worden. Iedere begraafplaats heeft zijn eigen mogelijkheden, karakter en sfeer.

 

Je bent helemaal vrij in het kiezen van de begraafplaats waar je begraven wordt. Je kunt kiezen voor een eigen graf of bijzetting in een familiegraf.

Begraafplaatsen in Dinxperlo

 • Oude Begraafplaats. Deze begraafplaats aan het Kerkhofpad, lag in het begin van de 19e eeuw aan de rand van het dorp. Er zijn veel oude graven te vinden van inwoners uit Dinxperlo en de Heurne, die een cultuurhistorisch overzicht geven en soms ook over de beroepen die zij uitoefenden. Nu de Nieuwe Begraafplaats bij het Welinkbos in gebruik is genomen, wordt op de Oude Begraafplaats alleen nog bijgezet in familiegraven en in de urnentuin.
 • Nieuwe Begraafplaats Aaltenseweg. Deze algemene begraafplaats ligt verscholen aan de rand van het Welinkbos aan de Aaltenseweg. In het voorjaar wijst een prachtige laan van rododendrons je de weg naar deze begraafplaats. De graven worden in volgorde van ligging uitgegeven, tenzij anders wordt aangevraagd

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden per begraafplaats, of over de andere begraafplaatsen in de Achterhoek.

 

 

Crematie Dinxperlo

Steeds meer mensen kiezen ervoor om gecremeerd te worden. Een van de redenen is dat cremeren over het algemeen goedkoper is dan begraven. Ook kan religie een reden zijn.

 

De keuze voor het crematorium hangt vaak af van de locatie. Maar ook de sfeer van de locatie speelt hierbij een grote rol. In de buurt van Dinxperlo vind je onder andere onderstaande crematoria. Bij alle locaties kun je gebruik maken van audiovisuele apparatuur, voor het afspelen van persoonlijke muziek en het laten zien van foto’s of videofragmenten.

Voor degenen die niet bij de afscheidsdienst aanwezig kunnen zijn, kun je gebruikmaken van een livestream.

 

Debbyuitvaartbegeleiding-Dinxperlo
Crematorium Etten
Crematorium Doetinchem Dela
 • Crematorium Aalten

Gelegen in het prachtige Aaltense landschap tussen de Berkenbomen ligt Crematorium Aalten, bij velen bekend als crematorium Berkenhove. Dit crematorium beschikt over 24-uurskamers en een huislijke familiekamer. Er is een sfeervolle aula met 225 zitplaatsen voor een persoonlijke afscheidsdienst en een kleine aula, voor een intieme bijeenkomst. Daarnaast is er een Grand Café waar nabestaanden na de plechtigheid samen kunnen komen.

 

 • Crematorium Etten

De passende bouwstijl van dit crematorium zorgt voor een regionale en natuurlijke uitstraling. Crematorium Etten werkt met een unieke elektrische oven, waardoor het tot de groenste crematoria van Nederland behoort. Er zijn meerdere 24-uurskamers, een familiekamer, een sfeervolle aula die ruimte biedt voor 200 personen en een kleine aula voor een intieme kring tot maximaal 40 personen. De ontmoetingsruimte met een mooi terras, is sfeervol ingericht en biedt een weidse blik over het landschap.

 

 • Dela Slangenburg

Dit crematorium ligt vlakbij kasteel De Slangenburg, ten oosten van het groene landschap van Doetinchem. Er zijn twee aula’s voor zowel een intiem en klein gezelschap als voor een groter gezelschap. Ook is er een genodigden kamer en een sfeervolle koffiekamer.

Opbaring Dinxperlo

Voor de opbaring van een overledene zijn er verschillende mogelijkheden en locaties beschikbaar. Je kunt ervoor kiezen om je naaste thuis op te baren, of op locatie. Denk hierbij aan een uitvaartcentrum of een kerkelijke gelegenheid.

Opbaren kan op bed, op een opbaarplank met een wade of in een mooie kist of mand zijn.

 

Thuisopbaring

Bij een thuisopbaring kun je in alle rust, in jullie eigen vertrouwde omgeving, afscheid nemen van een overleden dierbare. Ook kunnen vrienden, familie en kennissen langskomen op het moment dat het jullie uitkomt. Zo hebben jullie alle tijd om samen te zijn. De omstandigheden en de ruimte moeten een thuisopbaring natuurlijk wel toelaten.

 

 

UItvaart Aalten Dorpskerk Dinxperlo

Afscheidslocaties Dinxperlo

Het is niet verplicht om de afscheidsceremonie te organiseren op de locatie waar de crematie of begrafenis plaatsvindt.

Er is hiervoor vaak meer mogelijk dan je denkt. Bijvoorbeeld in het restaurant waar jullie graag aten, of in de sportclub waar je geliefde altijd kwam. Misschien heb je thuis een fijne ruimte, of een tuin waar jullie samen kunnen komen voor een intiem afscheid. Soms is het zelfs mogelijk om een afscheid in een museum of theater te houden.

Ik denk graag met je mee. Ik ga voor je na of een locatie geschikt is voor een afscheidsdienst en of er voldoende ruimte is voor de gasten.

 

Enkele voorbeelden van bijzondere afscheidslocaties:

 • In eigen tuin
 • Jouw favoriete restaurant
 • Je eigen sportclub
 • In de natuur
 • Bij een kasteel. Kasteel de Slangenburg in Doetinchem en Huis Landfort in Megchelen zijn hier mooie voorbeelden van.
 • Musea
 • Denk hierbij aan de DRU Cultuurfabriek in Ulft en het Openluchttheater Engbergen in Gendringen.

Meer weten over uitvaart Dinxperlo?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of locaties voor een uitvaart in Dinxperlo? Neem dan gerust contact op. Ik vertel je er graag meer over.

 

Voor het melden van een overlijden ben ik dag en nacht bereikbaar.

debbyuitvaartbegeleiding-dinxperlo

Debby ] Marcus [ uitvaartbegeleiding

 

Wendelenkamp 51a

7091 TV Dinxperlo

06-83506355

info@debbyuitvaartbegeleiding.nl

24 uur bereikbaar

Stuur een bericht

KvK. 83789847

BTW. NL003875974B29

Scroll to Top

Wees welkom

Iedere eerste vrijdag van de maand ben je tussen 10:00 en 12:00 uur van harte welkom bij mij thuis voor al je vragen op het gebied van afscheid en uitvaart.

De koffie staat voor je klaar!


Wil je liever een vrijblijvend gesprek bij je thuis? 

Dan kom ik graag bij je aan.

Warme groeten, Debby Marcus

Debby Marcus