Voor een persoonlijk afscheid in Gendringen

Uitvaart Gendringen

Voor een persoonlijke uitvaart in Gendringen, Megchelen, Breedenbroek en Voorst kun je terecht bij Debby Marcus Uitvaartbegeleiding. Natuurlijk verzorg ik ook begrafenissen en crematies in andere plaatsen en gebieden.

 

Samen kijken we naar de locaties die het beste passen bij jouw wensen en bij die van je dierbare.

Ik denk met je mee en ondersteun je bij het maken van alle beslissingen. Zo zorgen we samen voor een persoonlijke, warme invulling van de uitvaart van jouw dierbare.

 

Wil je een overlijden melden? Ik ben dag en nacht bereikbaar.

Begrafenis Gendringen

In Gendringen zijn diverse mogelijkheden waar een afscheidsdienst georganiseerd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld in een kerk of in Uitvaartcentrum Monuta aan de rand van Gendringen en Ulft zijn.

 

In Megchelen kun je terecht in de Martinuskerk of de Hervormde kerk. En in Breedenbroek is Cultuurkerk de Toekomst een zeer geschikte plek voor een persoonlijk afscheid. Na deze ceremonie wordt je dierbare naar het graf gebracht.

 

Er zijn in en rond Gendringen  verschillende begraafplaatsen om begraven te worden. Iedere begraafplaats heeft zijn eigen mogelijkheden, karakter en sfeer. Je bent helemaal vrij in het kiezen van de begraafplaats waar je begraven wordt.

Begraafplaatsen in Gendringen

 • RK Begraafplaats Gendringen. Aan de Staringstraat is deze begraafplaats te vinden. Bijzonder is de monumentale kruiswegstatie rond de RK Begraafplaats. Deze is bijna uniek in Nederland, al meer dan 100 jaar oud en in 2010 volledig gerestaureerd. De graven worden in volgorde van ligging uitgegeven, tenzij anders wordt aangevraagd.
 • Hervormde Begraafplaats. Deze begraafplaats van de Hervormde Kerk bevind zich aan de rand van Gendringen aan de Wiekenseweg.
 • Wandel en gedenkpark ’t Olde Kerkhof’. De voormalige begraafplaats Wieken/Gendringen aan de Walseweg is opengesteld als een wandel- en gedenkpark. Een bijzondere plek waar bezoekers naar toe kunnen voor bezinning of om geliefden te gedenken. Er zijn in dit park voorzieningen getroffen om urnen te kunnen plaatsen.

Begraafplaatsen in Megchelen

 • Hervormde Begraafplaats. De wit gepleisterde Hervormde kerk aan de Koninginneweg is omringd door een kleine ommuurde tuin met begraafplaats. Er vinden nog steeds begrafenissen plaats.

 

 • RK Kerkhof. De voormalige katholieke Sint-Martinuskerk met de naast gelegen begraafplaats is eigendom geworden van Stichting Vrienden Martinuskerk Megchelen. Op deze nette onderhouden begraafplaats worden graven in volgorde van ligging uitgegeven, tenzij anders wordt aangevraagd.

Begraafplaatsen Breedenbroek

 • RK Kerkhof. Op deze begraafplaats, grenzend aan de Cultuurkerk middenin deze gemeenschap, zijn urnen- en particuliere graven. De graven worden in volgorde van ligging uitgegeven, tenzij anders wordt aangevraag.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden per begraafplaats, of over de andere begraafplaatsen in de Achterhoek.

 

 

Crematie Gendringen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om gecremeerd te worden. Een van de redenen is dat cremeren over het algemeen goedkoper is dan begraven. Ook kan religie een reden zijn.

 

De keuze voor het crematorium hangt vaak af van de locatie. Maar ook de sfeer van de locatie speelt hierbij een grote rol.

In de buurt van Gendringen vind je onder andere onderstaande crematoria. Bij alle locaties kun je gebruik maken van audiovisuele apparatuur, voor het afspelen van persoonlijke muziek en het laten zien van foto’s of videofragmenten.

Voor degenen die niet bij de afscheidsdienst aanwezig kunnen zijn, kun je gebruikmaken van een livestream.

Crematoria in Gendringen

 • Crematorium Etten

De passende bouwstijl van dit crematorium zorgt voor een regionale en natuurlijke uitstraling. Crematorium Etten werkt met een unieke elektrische oven, waardoor het tot de groenste crematoria van Nederland behoort. Er zijn meerdere 24-uurskamers, een familiekamer, een sfeervolle aula die ruimte biedt voor 200 personen en een kleine aula voor een intieme kring tot maximaal 40 personen. De ontmoetingsruimte met een mooi terras, is sfeervol ingericht en biedt een weidse blik over het landschap.

 

 • Dela Slangenburg

Dit crematorium ligt vlakbij kasteel De Slangenburg, ten oosten van het groene landschap van Doetinchem. Er zijn twee aula’s voor zowel een intiem als voor een groter gezelschap. Ook is er een genodigden kamer en een sfeervolle Brasserie met een uitgebreid assortiment van een volledig arrangement tot koffie met iets lekkers.

Crematorium Etten gedenkplaats
Crematorium Doetinchem Dela fam. kamer

Opbaring Gendringen

Voor de opbaring van een overledene zijn er verschillende mogelijkheden en locaties beschikbaar. Je kunt ervoor kiezen om je naaste thuis op te baren, of op locatie. Denk hierbij aan Uitvaartcentrum Monuta of de Mariakapel in de Martinuskerk te Megchelen.

Opbaren kan op bed, op een opbaarplank met een wade of in een mooie kist of mand zijn.

Thuisopbaring

Bij een thuisopbaring kun je in alle rust, in jullie eigen vertrouwde omgeving, afscheid nemen van een overleden dierbare. Ook kunnen vrienden, familie en kennissen langskomen op het moment dat het jullie uitkomt. Zodat jullie alle tijd hebben om samen te zijn. De omstandigheden en de ruimte moeten een thuisopbaring natuurlijk wel toelaten.

Afscheidslocaties in Gendringen

Het is niet verplicht om de afscheidsceremonie te organiseren op de locatie waar de crematie of begrafenis plaatsvindt.

Er is hiervoor vaak meer mogelijk dan je denkt. Bijvoorbeeld in het restaurant waar jullie graag aten, of in de sportclub waar je geliefde altijd kwam. Misschien heb je thuis een fijne ruimte, of een tuin waar jullie samen kunnen komen voor een intiem afscheid. Soms is het zelfs mogelijk om een afscheid in een museum of theater te houden.

Ik denk graag met je mee. Ik ga voor je na of een locatie geschikt is voor een afscheidsdienst en of er voldoende ruimte is voor de gasten.

 

Enkele voorbeelden van bijzondere afscheidslocaties:

  • In eigen tuin
  • Jouw favoriete restaurant
  • Je eigen sportclub
  • In de natuur
  • Bij een kasteel. Kasteel de Slangenburg in Doetinchem en Huis Landfort in Megchelen zijn hier mooie voorbeelden van.
  • Musea
  • Denk hierbij aan Openluchttheater Engbergen in Gendringen en het DRU Theater in Ulft.
Kasteel -Landfort-Megchelen
debbyuitvaartbegeleiding-dinxperlo

Meer weten over uitvaart Gendringen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of locaties voor een uitvaart in Gendringen? Neem dan gerust contact op. Ik vertel je er graag meer over.

 

Voor het melden van een overlijden ben ik dag en nacht bereikbaar.

Debby ] Marcus [ uitvaartbegeleiding

 

Wendelenkamp 51a

7091 TV Dinxperlo

06-83506355

info@debbyuitvaartbegeleiding.nl

24 uur bereikbaar

Stuur een bericht

KvK. 83789847

BTW. NL003875974B29

Scroll to Top

Wees welkom

Iedere eerste vrijdag van de maand ben je tussen 10:00 en 12:00 uur van harte welkom bij mij thuis voor al je vragen op het gebied van afscheid en uitvaart.

De koffie staat voor je klaar!


Wil je liever een vrijblijvend gesprek bij je thuis? 

Dan kom ik graag bij je aan.

Warme groeten, Debby Marcus

Debby Marcus